Reducerea impactului negativ al factorilor stilului de viață asupra sănătății sistemului imunitar

Ritmul în care ne trăim viața nu pare să încetinească, din contră, iar acest lucru ne pune în pericol sănătatea. După cum numeroase studii1 au constatat, alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra modului în care funcționează imunitatea. Stresul, graba, lipsa somnului, poluarea, alimentația nesănătoasă - toți acești factori ai stilului de viață se acumulează și pot slăbi sistemul imunitar. Din acest motiv, alegerile care merg mână în mână cu un stil de viață sănătos și transformarea acestora în bune obiceiuri sunt de o importanță crucială pentru atenuarea impactului negativ al factorilor stilului de viață asupra imunității noastre. Dar căror factori ar trebui să le acorzi cea mai mare atenție? Citește mai departe pentru a afla informații despre factorii care vă pot afecta în mod obișnuit imunitatea.

Tânără care se întinde după un somn bun peste noapte

Lipsa somnului 

Reține că nu doar „cantitatea” de somn îți afectează sistemul imunitar, ci și calitatea acestuia. Trebuie să dormi numărul potrivit de ore și să le dormi liniștit dacă vrei să dai o mână de ajutor sistemului imunitar. Adulții au nevoie de 7 până la 9 ore de somn netulburat2 pentru ca organismul să poată avea constant un răspuns imun sănătos. Dacă nu dormi bine, îți recomandăm să încerci tehnici de relaxare, cum ar fi  meditația sau yoga. Închiderea tuturor ecranelor cu aproximativ o oră înainte de culcare este, de asemenea, o idee bună de vreme ce, în general, creierului tău îi este mai ușor să intre în modul de repaus în absența unei lumini puternice. 

Activitate fizică insuficientă

Activitatea fizică făcută cu regularitate îți influentează pozitiv imunitatea și te ajută să te mentii protejat1. La polul opus, dacă nu ești deloc activ,  nu îi permiți sistemului tau imuntar sa functioneze la adevăratul său potențial. De aceea, este important să deprinzi acest obicei și să rămâi activ.  Dacă ai un stil de viață sedentar, începe să faci mișcare, să te antrenezi, să faci exerciții sau să alergi ori sa faci orice activitate iti face placere cel puțin de câteva ori pe săptămână. Chiar și mersul pe jos poate face diferența și da rezultate când vine vorba de un sistem imunitar consolidat care poate lupta si sa faca fata cu mai mult succes provocarilor de zi cu zi. 

Fumatul

Chiar și timpul petrecut în compania fumătorilor îți poate afecta negativ imunitatea. Forța de protejarea organismului tău poate fi  diminuată deoarece substanțele care se regăsesc în fumul de țigară scad capacitatea generală a acestuia de a rezista la diverse probleme. Dacă vrei să îți mentii sistemul imunitar sanatos, nu începe să fumezi. Dacă ești fumător deja incearca sa renunti la acest obicei pentru a-ti ajuta sistemul imunitar să revină la o funcționare normală.

Alimentația necorespunzătoare 

Ești mereu pe fugă și nu ai timp pentru mâncare de calitate? Acesta este un risc imens pentru imunitatea ta. Alături de stres și somn, alimentația este un factor cheie de care depinde răspunsul imun al organismului4. Mâncarea este sursa primordială de energie și resurse pentru sănătatea sistemului tau imunitar. Deci, dacă nu mănânci sănătos, sistemul tău imunitar va fi slăbit – nimic mai simplu! Renunță la prostul obicei de a mânca fast-food și bucură-te în schimb de preparate sanatoase, variate, gustoase și hrănitoare. Asigură-te că incluzi fructe și legume proaspete din belșug – baza unei alimentații sănătoase!

Lipsa  unui aport optim de micronutrienti

Cel mai bun mod de a-ți asigura un aport suficient de micronutrienti (vitamine si minerale) este dintr-o alimentație sănătoasă si variata, cu fructe și legume proaspete din abundență. Dacă nu poti obține cantități suficiente,pe piață sunt disponibile diferite suplimente alimentare pentru a-ti veni in ajutor ca o completare.  Un aport suboptim de anumite vitamine sau minerale, poate determina un raspunsimun insuficient/ slab. Deși cea mai bună modalitate de a obține nutrienți este din alimentație, poți totuși adăuga  un supliment de vitamine și minerale, cum ar fi Redoxon, dacă e cazul, cu recomandarea de a cere mai multe informatii medicului sau farmacistului si a citi intotdeauna informatiile de pe eticheta/ambalajul produsului.
Factorii enumerați mai sus sunt factorii stilului de viață care ne afectează în mod comun sănătatea sistemului imunitar. Și pentru că un control și o monitorizare corespunzătoare sunt esențiale pentru sprijinirea imunității, este timpul să renunți la toate aceste proaste obiceiuri!

Referințe:

  1. How to boost your immune system. Harvard Medical School, 2014. (Accesat la data de 10/02/2020, la https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/how-to-boost-your-immune-system).
  2. How Sleep Affects Your Immunity. National Sleep Foundation. (Accesat la data de 10/02/2020, la https://www.sleepfoundation.org/articles/how-sleep-affects-your-immunity). How many hours of sleep are enough for good health?Eric J. Olson. (Accesat la data de 10/02/2020, la https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/expert-answers/how-many-hours-of-sleep-are-enough/faq-20057898).
  3. Song S et al. Reactive oxygen species-mediated BIN2 activity revealed by single-molecule analysis. New Phytol. 2019;223: 692-704. Patel SR, Malhotra A, Gao X, Hu FB, Neuman MI, Fawzi WW. A prospective study of sleep duration and pneumonia risk in women. Sleep. 2012 Jan 1;35(1):97-101. Gombart AF, Pierre A, Maggini S. A Review of Micronutrients and the Immune System-Working in Harmony to Reduce the Risk of Infection. Nutrients. 2020 Jan 16;12(1):236.  

Alte surse:
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/expert-answers/third-hand-smoke/faq-20057791
https://www.ameritasinsight.com/wellness/health-and-wellness/lifestyle-choices-may-affect-immune-system
https://extension.sdstate.edu/boost-your-immunity-simple-lifestyle-changes

Cum te ajută Redoxon®
să îți susții
sistemul imunitar

 

 

 

 

Corpul tău este echipat cu mijloace de apărare naturale puternice, iar sistemul tău imunitar are la dispoziție multe modalități de a face față amenințărilor prezentate de factorii externi. Sistemul imunitar este format din trei mecanisme principale de apărare: bariere fizice (pielea și mucoasa), bariere celulare (globulele albe din sânge) și anticorpi. Nutrienți, cum ar fi vitaminele și mineralele, sunt esențiale pentru sănătatea și funcționarea acestei complexe rețele.

În lumea noastră care pare că merge pe repede înainte, cu mâncarea de tip fast-food și alimentele semipreparate la îndemână oriunde, o alimentație care să conțină cantități adecvate de fructe și legume care ne furnizează toate vitaminele și mineralele de care avem nevoie pentru a ne susține pe deplin funcțiile organismului, se poate dovedi o provocare. Un aport necorespunzător de vitamine și minerale poate afecta negativ sistemul imunitar și sănătatea, în general. Aici intervine Redoxon®. Gama noastră de produse cu conținut de Vitamina C este special concepută pentru a-și susține sistemul imunitar.

Află mai multe informații

 

Redoxon® pentru un sistem imunitar mai sănătos

Trebuie să ai grijă de sistemul tău imunitar. Chiar dacă nu se simte, sistemul imunitar funcționează 24 de ore pe zi. La fel cum o plantă are nevoie de apă și de lumina soarelui, sistemul imunitar are nevoie de nutriție regulată pentru a susține sistemele de apărare ale corpului.

Alături cu un stil de viață sănătos, inclusiv exerciții fizice și o alimentație corespunzătoare, suplimentele, cum ar fi Redoxon®, asigură fundația pentru un sistem imunitar puternic pe tot parcursul anului.

 

 

 

 

 

80 de ani de expertiză în vitamina C

În 1934, am lansat primului supliment de vitamina C din lume și de peste 80 de ani ajutăm neîntrerupt oamenii să își mențină sistemele naturale de apărate în formă maximă. În prezent, gama noastră de suplimente inovatoare te ajută să îți susții imunitatea zi de zi.

 

Redoxon® pentru un sistem imunitar mai sănătos

Trebuie să ai grijă de sistemul tău imunitar. Chiar dacă nu se simte, sistemul imunitar funcționează 24 de ore pe zi. La fel cum o plantă are nevoie de apă și de lumina soarelui, sistemul imunitar are nevoie de nutriție regulată pentru a susține sistemele de apărare ale corpului.

Alături cu un stil de viață sănătos, inclusiv exerciții fizice și o alimentație corespunzătoare, suplimentele, cum ar fi Redoxon®, asigură fundația pentru un sistem imunitar puternic pe tot parcursul anului.

Construiește-ți imunitatea

Cauți modalități de a-ți întări sistemul imunitar? Citește articole utile despre susținerea imunității.